W tym roku zielony dzień promujący zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia został zorganizowany w innej formie niż dotychczas. Chcieliśmy aby nasze hasło łączyło całe rodziny stąd– Witaminki dla rodzinki . Jesteśmy bardzo zadowoleni z dużej ilości zdjęć, które otrzymaliśmy od was. Cieszy nas,że samodzielnie przygotowujecie tak wiele różnorodnych zdrowych potraw oraz aktywnie spędzacie wolny czas na spacerach w lesie czy nad wodą .
Pozdrawiamy i dziękujemy wszystkim uczniom, którzy nadesłali zdjęcia oraz życzymy ciekawych pomysłów na zdrowe potrawy i aktywne spędzanie wolnego czasu . Tak trzymać ! Ruch to zdrowie ! zobacz zdjęcia
|
Czytaj całość...
|
|
Jedz 5 porcji warzyw i owoców codziennie - to hasło, które towarzyszyło całej społeczności w kolejnym kolorowym dniu. Uczniowie klas młodszych i starszych ubrani w czerwone koszulki przynieśli na drugie śniadania czerwone owoce i warzywa. Pod kierunkiem nauczycieli w Walentynki przygotowali owocowe desery, koktajle oraz zdrowe kanapki dla swoich kolegów i koleżanek . W miłej atmosferze degustowali samodzielnie wykonane i ciekawie ozdobione posiłki . Wymieniali się przepisami na desery z owoców pamiętając o tym aby podczas przygotowywania śniadań komponować je zgodnie z zasadami zdrowego odżywiania oraz zachować czystość , ład i porządek. Najciekawsze śniadania i desery przygotowali uczniowie klas 5e, 4a, 6c.
zobacz zdjęcia
|
|
Kolejny raz przystąpiliśmy do ogólnopolskiej akcji „Śniadanie daje moc”. Udział w działaniu zachęcił nas do zmiany nawyków żywieniowych i większej dbałości o spożywanie zdrowego drugiego śniadania w szkole. Połączyliśmy je z żółtym dniem, przyszliśmy ubrani w żółte koszulki i przynieśliśmy owoce i warzywa w tym kolorze. W czasie zajęć edukacyjnych, nauczyciele przekazywali uczniom cenne wiadomości, w oparciu o 12 zasad zdrowego odżywiania. W klasach młodszych z
pomocą wychowawców i rodziców przygotowano zdrowe, drugie śniadania oraz
uczniowie otrzymali gazetki „Witaminka”.
|
Czytaj całość...
|
|
W piątek 8.11.2019 z okazji obchodzonego w szkole Dnia Żółtego, klasa 5e przygotowała zdrowe drugie śniadanie. Uczniowie przynieśli żółte i pomarańczowe owoce, warzywa oraz inne produkty spożywcze, z których następnie przygotowali pyszne sałatki, kanapki i koktajle. Było zdrowo, kolorowo i wesoło
|
|
Tegoroczny „Tydzień zdrowia” przebiegał pod hasłem „Zielony talerz zdrowia” wszyscy uczniowie klas młodszych uczestniczyli w wielu działaniach promujących zdrowe odżywianie i aktywny styl życia. Wychowawcy klas przeprowadzili lekcje o zdrowych potrawach , w których wykorzystuje się zielone warzywa i owoce i w oparciu o program „Dobrze jemy ze szkołą na widelcu”, oraz gazetkę Witaminka, przygotowaną przez opiekunkę Małego Samorządu p. B. Kramek.
|
Czytaj całość...
|
|
W dniach 20-24 maja 2019 był organizowany w naszej szkole ,,Tydzień dla zdrowia”. Odbyły się imprezy prozdrowotne, w których czynnie uczestniczyli uczniowie klas 4-8 wraz z nauczycielami. Hasło tygodnia to: ,,ZIELONY TALERZ ZDROWIA”. Przedstawiciele klas uczestniczyli w konkursach z nagrodami: mini projekcie :,,Żyj zdrowo, kolorowo”, układania wierszy, rymowanek związanych z tematyką ,,Zielony talerz zdrowia”, konkursie na zdrową i estetyczną sałatkę, koktajl, konkursie matematycznym dla klas 6 ,,Żyj zdrowo”, konkursie z języka angielskiego o zdrowym żywieniu.
|
Czytaj całość...
|
|
|
<< Start < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Następna > Ostatnia >>
|
Wyniki 1 - 6 z 50 |